Nederlands Français English

Disciplines


Seksuologie

Seksuologen werken rond alle ziekten die betrekking hebben tot de seksualiteit, of u nu alleenstaand bent of een koppel. Het heeft betrekking tot alle domeinen, gaande van het gevoelsleven tot seksuele betrekkingen en dit op een therapeutische manier. Deze therapieën kunnen gevolgd worden met uw partner of op individuele basis. De therapie wordt gegeven onder de vorm van dialogen, gesprekken over seksuele en intieme onderwerpen. Dit alles gebeurt zonder hierover een oordeel te vellen en met veel plaats voor tolerantie. De seksuologe biedt u een luisterend oor en geeft eveneens raad onder de vorm van tools die erkend zijn door de Vereniging voor Seksuologie. Frequente onderwerpen : seksuele opvoeding, erectie- of ejaculatiestoornissen bij mannen, penetratiepijn bij vrouwen (dyspareunie, vaginisme), anorgasmie alsook stoornissen van seksueel verlangen en genot, echtelijke conflicten, identiteitsstoornissen wat betreft seksuele identiteit of geaardheid enzovoort.

 • Erectiestoornissen
  • Wanneer alle medische (mechanische) oorzaken uitgesloten zijn en het behouden van een erectie een bevredigende seksuele relatie in de weg staat, is het mogelijk dat de oorzaak eerder van relationele of psychologische aard is.

 • Ejaculatiestoornissen
  • Een man lijdt aan voortijdige ejaculatie wanneer deze te vroeg gebeurt om bevredigd te zijn. De ejaculatie kan dan plaatsvinden voor de penetratie of kort daarna. Aan de andere kant kan er ook sprake zijn van een afwezige of laattijdige ejaculatie, dit ondanks het verkrijgen van een adequate erectie.

 • Vaginale pijn
  • Deze worden onderverdeeld in twee soorten : dyspareunie en vaginisme
   Onder dyspareunie verstaan we de pijn die optreedt tijdens penetratie. Deze bemoeilijken de seksuele betrekkingen voor de vrouw, maar seksueel contact is nog steeds mogelijk.
   Vaginisme daarentegen, is een sterke samentrekking van de bekkenbodemspieren die de vaginale penetratie zeer sterk kan bemoeilijken.

 • Problemen met betrekking tot seksueel genot
  • Het kan gebeuren dat men seksuele betrekkingen kan aangaan, maar dat mener niet in slaagt hier plezier aan te beleven, een orgasme te krijgen.

 • Problemen met betrekking tot seksueel verlangen of libido
  • Het dalen van seksueel verlangen vertaalt zich in een vermindering van seksuele gedachten. Dit verlies aan libido treedt zonder voor de hand liggende redenen op en persisteert in tijd.

 • Relationele problemen
  • Deze kunnen zeer uiteenlopend zijn en bijgevolg leiden tot seksuele problemen. Het kan gebeuren dat een koppel moeilijke tijden doorstaat, communicatieproblemen ervaart, moeite heeft met zijn plaats in de relatie, een slecht lichaamsbeeld heeft enzovoorts. Dit kan een tekort aan intimiteit veroorzaken.

Seksuologen werken rond alle ziekten die betrekking hebben tot de seksualiteit, of u nu alleenstaand bent of een koppel. Het heeft betrekking tot alle domeinen, gaande van het gevoelsleven tot seksuele betrekkingen en dit op een therapeutische manier. Deze therapieën kunnen gevolgd worden met uw partner of op individuele basis.

De therapie wordt gegeven onder de vorm van dialogen, gesprekken over seksuele en intieme onderwerpen. Dit alles gebeurt zonder hierover een oordeel te vellen en met veel plaats voor tolerantie. De seksuologe biedt u een luisterend oor en geeft eveneens raad onder de vorm van tools die erkend zijn door de Vereniging voor Seksuologie.

Frequente onderwerpen : seksuele opvoeding, erectie- of ejaculatiestoornissen bij mannen, penetratiepijn bij vrouwen (dyspareunie, vaginisme), anorgasmie alsook stoornissen van seksueel verlangen en genot, echtelijke conflicten, identiteitsstoornissen wat betreft seksuele identiteit of geaardheid enzovoort.

Ik dank u alvast voor uw begrip en vertrouwen.