Nederlands Français English

Team


Dr Elise Maes

Dr Elise Maes

Gynaecologe

Aangetrokken door onze kosmopolitische hoofdstad en door normen en waarden zoals vrij onderzoek en kritisch denken, begon ik in 2006 mijn opleiding geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens deze opleiding kreeg ik de kans om in verschillende disciplines stage te lopen, in zowel België als in het buitenland.

Mijn interesse bleek als snel naar gynaecologie uit te gaan, onder andere omwille van de hechte band die opgebouwd kan worden met patiënten over de jaren heen en in diverse levensfasen, het vertrouwen die daaruit voortvloeit, en het bespreekbaar maken van problemen die niet altijd even evident zijn.

Tijdens mijn specialisatie werkte ik in verschillende ziekenhuizen in de 3 landsdelen van België, en ontwikkelde ik een bijkomende interesse voor vrouwelijke urine-incontinentie en bekkenbodemproblematiek. Op deze manier vond ik na mijn opleiding tot gynaecologe, de weg naar de bekkenbodemkliniek in het UMC Sint-Pieter. Hier ben ik terechtgekomen in een sterk gedreven, vooruitstrevend en warm pluridisciplinair team.

Werken in de praktijk in Zaventem betekent voor mij de verschillende aspecten van gynaecologie te kunnen uitoefenen in een aangename omgeving en met voldoende tijd voor de patiënt. Hier werken is een waar genoegen!