Nederlands Français English

Team


Dr Herbert Rooijakkers

Dr Herbert ROOIJAKKERS

Neurochirurg

Mijn studies geneeskunde volgde ik te Maastricht in Nederland, waarna ik vervolgens verder specialiseerde in de neurochirurgie en dit te Antwerpen, Mechelen, Roeselare, Brussel en daarna terug in Maastricht.
Ik werk als neurochirurg in het Universitair ziekenhuis UCL Saint Luc en in CHIREC Delta, Parc Leopold en het Brussels Spine Center.


De neurochirurgie bestrijkt de volgende domeinen:

  • Hersenchirurgie bij volwassenen en kinderen voor tumoren, vaatafwijkingen, bloedingen en ook functionele neurochirurgie, waarbij neurostimulatie van onze hersenen, ruggenmerg en zenuwen gedaan wordt voor diverse problemen zoals Parkinson, epilepsie, chronische pijn en depressie. De hersenchirurgie gebeurt middels de nieuwste neuronavigatie technieken.

  • Mirha Mirha
  • Wervelkolomchirurgie is een ander groot deel van mijn activiteit. Voorbeelden zijn de behandeling van discushernia’s in de cervicale en lumbale wervelkolom, alsmede degeneratieve afwijkingen zoals spinaalkanaalstenose en ook traumatische en congenitale afwijkingen. Een van mijn aandachtsgebieden is de minimaal invasieve lumbale chirurgische techniek, waarbij ook moderne navigatie (brainlab) en beeldvorming peroperatief (3D-gerobotiseerde Artis Pheno arm) wordt gebruikt.
  • Mirha Mirha