Nederlands Français English

Team


Dr Liesbeth VANDERMEEREN

Dr Liesbeth VANDERMEEREN

Plastische, reconstructieve en esthetische chirurge

In 2005 ben ik afgestudeerd als algemeen chirurge aan de KU Leuven. Ik had al tijdens deze opleiding een duidelijke interesse voor de oncologie en heb mij nadien gespecialiseerd in de Oncologische Heelkunde gedurende twee jaar, eveneens aan de KU Leuven.

Maar wat is oncologische chirurgie zonder de mogelijkheid om reconstructies te kunnen doen? In 2011 ben ik afgestudeerd als plastisch, reconstructief en esthetisch chirurge, eveneens aan de KU Leuven. In mijn praktijk hou ik me bezig met reconstructies na kankerchirurgie (borstkanker, huidkanker en hoofd- en halskanker), maar ook reconstructies na bariatrische chirurgie en traumata. De chirurgische ingrepen onder algemene verdoving gaan door in het ziekenhuis. De meeste kleinere ingrepen, de opvolging van huidletsels met behulp van dermatoscopie, maar ook behandelingen met botox en fillers kunnen daarentegen doorgaan in het kabinet in Zaventem.

"Mijn grote uitdaging is het proberen te verbeteren en herstellen van het lichaamsbeeld van mijn patiënten."

Mijn ander aandachtspunt is de pathologie van de lymfevaten (de zogenaamde 'dikke arm’ of 'dik been'). In het kabinet kan er een eerste klinische oppuntstelling gebeuren tesamen met de follow-up, alsook de onderhoudskinesitherapie door een gespecialiseerde kinesitherapeute.

Ik kan u te woord staan in het Nederlands, Frans en Engels.