Nederlands Français English

Team


Dr Silke VASSEUR

Dr Silke Vasseur

Gynaecologe

In 2004 begon ik mijn studies geneeskunde aan de VUB in Brussel, waar ik ook opgroeide. Ik werd gebeten door gynaecologie en besloot om mij hierin te specialiseren. Zowel het opvolgen van zwangere vrouwen, met als apotheose de bevalling waar je samen negen maand naartoe leeft, als de mogelijkheid om een vrouw gedurende heel haar leven te volgen en bij te staan, zijn voor mij heel leuke aspecten van mijn job.

Tijdens mijn vijfjarige opleiding kreeg ik de kans om zowel in binnen- als buitenland stage te lopen. Zo heb ik onder andere een jaar in een ziekenhuis in Tilburg (Nederland) gewerkt. Ik liep ook stage in het UMC Sint-Pieter in Brussel, waar ik kennismaakte met de perineumkliniek. Dit vond ik heel interessant en daarom werk ik er nu ook sinds 2016.

Hier in de praktijk in Zaventem kan ik meer tijd nemen voor mijn patiënt. Hierdoor is er meer gelegenheid voor uitgebreide uitleg, wat de patiënt ten goede komt. De verschillende specialiteiten die hier verzameld zijn, maken het makkelijk te overleggen en zo nodig door te verwijzen. Daaraan draag ik graag mijn steentje bij!