Nederlands Français English

Disciplines


Abdominale Chirurgie
Mijn chirurgische ingrepen worden uitgevoerd in het CHU Brugmann, site Horta, Laken.
Proctologische aandoeningen
 • Aambeien:
  De typische klachten van aambeien zijn:
  • Anale jeuk
  • Bloedverlies na de ontlasting
  • Anale pijn
  • Anale zwelling

  Vaak is een lokale behandeling voldoende om de klachten te doen verminderen. Indien echter de aambeien heel erg gezwollen zijn of veel klachten geven, dan kan een chirurgisch verwijderen van de aambeien nodig zijn. Deze behandeling gebeurt met behulp van een ruggenprik of een algemene verdoving.
  Mirha
 • Anale fissuur :
  De typische klachten van een anale fissuur zijn:
  • Anale pijn na de ontlasting
  • Bloedverlies na de ontlasting

  Indien de lokale behandeling niet voldoende blijkt te werken, kan een kleine operatie worden uitgevoerd waarbij de interne anale sfincter wordt doorgenomen om zo de fissuur te laten genezen. Deze behandeling gebeurt met behulp van een ruggenprik of een algemene verdoving.
 • Anale fistel :
  De chirurgische behandeling van een anale fistel hangt af van de locatie en de ernst van de fistel. Deze behandeling gebeurt met behulp van een ruggenprik of een algemene verdoving.
  De meest gebruikte technieken zijn :
  • Openleggen van het fistel traject. Deze techniek wordt gebruikt in geval van oppervlakkige fistels.
  • Drainage van het fisteltraject met een elastiek. Deze operatie noodzaakt een vervolg operatie waarbij de elastiek weer verwijderd wordt en het fisteltraject wordt opengelegd. Deze techniek wordt gebruikt indien de fistel dieper gelegen is en er anders risico bestaat dat teveel van de anale sfincter moet doorgenomen worden.

Buikwandbreuken
Bij de chirurgische behandeling van buikwandbreuken wordt meestal gebruik gemaakt van synthetisch materiaal (een prothese) dewelke wordt ingehecht om de buikwand te verstevigen. Deze operatie kan zowel via kijkoperatie (laparoscopie) als via een klassieke toegang (laparotomie) worden uitgevoerd.
Mirha
Diverticulosis
Divertikels zijn uitstulpingen van de dikke darm. Ze zitten vooral in het laatste deel van de dikke darm (links in de buik) en ontstaan pas op latere leeftijd (na het vijftigste jaar). Soms kunnen divertikels tot chronische klachten leiden in de linker onderbuik met pijn, soms obstipatie of diarree. Dat komt omdat een of meer uitstulpingen ontstoken raken. We spreken dan van diverticulitis. Dergelijke ontstekingen gaan gepaard met koorts, buikpijn en moeite met ontlasting. De ontstekingen kunnen heel hevig zijn en ziekenhuisopname noodzakelijk maken. Hebt u regelmatig ernstige problemen dan wordt soms besloten het stuk darm dat door diverticulosis is aangetast in zijn geheel te verwijderen. Deze operatie gebeurt via een kijkoperatie (laparoscopie).
Mirha
Functionele klein bekken problematiek
Functionele klein bekken problematiek kan bestaan uit chronisch perineale pijnklachten, incontinentie, constipatie, prolaps. Indien u last heeft van zo een aandoening proberen wij in teamverband de beste oplossing, eventueel via een ingreep, voor u te vinden. Daarvoor is soms samenwerking nodig met een ander specialisme zoals de gynaecologie, de urologie, de pijnspecialist, de fysiotherapeuten enz.